Cyprus Theatre Organisation

Στέλιος Πισής

 

Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία, αρχικά αυτοδίδακτος και στη συνέχεια, λόγω της Μυϊκής Δυστροφίας από την οποία πάσχει, πήρε μαθήματα μουσικής με καθηγητές στο σπίτι για αρκετά χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι με αναπνευστήρα επί εικοσιτετράωρου βάσεως. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του για τη μουσική τού δίνει τη δύναμη να συνεχίζει να γράφει μουσική και τραγούδια.

Χειρίζεται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με την κίνηση των ματιών του, με την βοήθεια μιας ειδικής συσκευής που είναι εγκατεστημένη στην οθόνη του. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει να δημιουργεί εμπνέοντας με τον δικό του τρόπο και άλλους ανθρώπους ώστε να αγωνίζονται, να αγαπούν τη ζωή και να ακολουθούν τα όνειρά τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Έχει συνθέσει πέραν των 80 τραγουδιών και ορχηστρικών κομματιών και κυκλοφόρησε 7 ψηφιακούς δίσκους.

Το 2007 έγραψε την μουσική και τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς «Μίλα μου», η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια προβολής της το 2007 - 2008 από το κυπριακό κανάλι SIGMA.

Έκανε πολλές συναυλίες στις οποίες παρουσιάστηκε το έργο του. Συνεργάστηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (2006 και 2011), με τις ορχήστρες Avanti Crossover Symphonic Orchestra (2016), TrakArt (2021) και την Συμφωνική Ορχήστρα Μόσχας.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους ελλαδίτες και κύπριους ερμηνευτές/τριες, όπως οι: Γιώργος Νταλάρας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Λέκκας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Βαρδής, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κύρος Πατσαλίδης, Καλλιόπη Βέττα, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Φανής, Κούλης Θεοδώρου, Σταύρος Κωνσταντίνου, Νικόλας Μεταξάς, Μαρία Έλενα Κυριάκου, Σοφία Πατσαλίδου, Μάριαμ Βενιζέλου κ.ά.

Έλαβε πολλά βραβεία και διακρίσεις για τη μουσική, το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο από τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO, ο Οργανισμός Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων PRS, η Κυπριακή Βουλή, η Εκκλησία της Κύπρου, η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία το 2007 τον ανακήρυξε Πρόσωπο της Χρονιάς κ.ά.